Waarom zou ik iemand een kaartje sturen?

Waarom zou ik iemand een kaartje sturen?

Waarom zou ik iemand een kaartje sturen?

Waarom zou ik iemand een kaartje sturen?

Geplaatst op 9-9-2022 door Esther

Titel: Stuur een kaartje en tover een glimlach op iemands gezicht!

In deze tijd van snelle communicatie via sociale media en mobiele telefoons lijken traditionele methoden van communicatie zoals brieven en kaarten een beetje verouderd. Maar wist je dat een kaartje sturen per post nog steeds superleuk is? Het is als een klein cadeautje dat door de brievenbus komt. Als je een kaartje stuurt, dan heb je daar moeite in gestoken. Vaak is het handgeschreven en persoonlijk, en dat is een echt cadeautje voor de ander. Van een kaartje kan diegene lang nagenieten!

Maar waarom zou je een kaartje sturen in plaats van een sms-bericht of een appje? Hier zijn een paar redenen waarom een kaartje sturen zo leuk is:

  1. Beterschapswensen
    Als iemand ziek is, is er niets leukers dan diegene te verrassen met een kaartje. Je kunt een kaartje sturen met wat humor om iemand op te vrolijken of gewoon om te laten weten dat je aan iemand denkt en dat je met hem of haar meeleeft. Een kaartje kan een kleine, maar betekenisvolle manier zijn om iemand te laten weten dat je om hem of haar geeft.

  2. Verjaardagen
    Als er iemand jarig is, hoe leuk is het om te merken dat andere mensen aan je hebben gedacht op je verjaardag! En dat er dan een stapel kaarten op de mat ligt. Stuur een verjaardagskaartje en maak iemand blij. Verjaardagskaarten zijn er in alle soorten en maten, van humoristische tot sentimentele en van traditionele tot moderne. Met een verjaardagskaartje laat je iemand weten dat je aan hem of haar denkt op zijn of haar speciale dag.

  3. Geslaagd of gezakt?
    Als iemand geslaagd is, stuur dan een kaartje om te laten weten dat je trots bent. Is iemand gezakt? Stuur dan een kaartje om te laten weten dat je nog steeds in hem of haar gelooft en dat het de volgende keer vast beter zal gaan. Een kaartje is een geweldige manier om iemand te laten weten dat je meedenkt en dat je hem of haar steunt.

  4. Gewoon zomaar!
    Je kunt ook gewoon zomaar een kaartje sturen, omdat je blij bent dat je iemand kent. Of omdat je een kaartje zag en daardoor aan hem of haar moest denken. Het hoeft niet altijd een reden te hebben! Gewoon een simpel "ik dacht aan je" of "ik hoop dat je een goede dag hebt" kan genoeg zijn om iemand op te vrolijken.

  5. Stuur een kaartje naar ouderen in zorginstellingen
    Wist je dat veel ouderen in zorginstellingen weinig bezoek krijgen en zich eenzaam voelen? Je kunt een oudere blij maken door een kaartje te sturen. 
    Kijk bijvoorbeeld op https://kaartjevoorouderen.nl/#Meedoen voor meer informatie. Je kunt een oudere laten weten dat hij of zij niet vergeten is en dat er aan hem of haar gedacht wordt. Een simpel gebaar kan een groot verschil maken voor iemand die zich eenzaam voelt.

Kaartjes zijn niet alleen leuk om te krijgen, maar ook leuk om te versturen. Het schrijven van een kaartje is een bijzondere ervaring. Het kost wat meer tijd dan het typen van een berichtje op je telefoon, maar dat is juist wat het zo speciaal maakt. Je neemt de tijd om aandacht te besteden aan wat je schrijft en aan wie je het schrijft. Je denkt na over wat je wilt zeggen en welk soort kaartje het beste past bij de gelegenheid. Het schrijven van een kaartje kan zelfs een therapeutisch effect hebben, omdat het je de mogelijkheid biedt om even stil te staan bij je emoties en gedachten.

Maar wat als je niet zo goed bent in schrijven of niet weet wat je moet zeggen? Geen zorgen, er zijn talloze kaartjes verkrijgbaar in allerlei stijlen en voor verschillende gelegenheden. Van schattige cartoonkaartjes tot elegante wenskaarten, er is voor ieder wat wils. En als je echt een persoonlijk tintje wilt toevoegen, kun je ervoor kiezen om zelf een kaartje te maken. Het hoeft niet perfect te zijn, het gaat erom dat het persoonlijk is en recht uit je hart komt.

Kortom, er zijn genoeg redenen om een kaartje te sturen. Vergeet niet om de postzegel niet te vergeten. Zo zorg je ervoor dat je kaartje echt aankomt bij de ontvanger. En het allerbelangrijkste, met een kaartje tover je een glimlach op iemands gezicht!

Kaartjes zijn cool. Leuker dan een berichtje op je telefoon. Dus waar wacht je nog op? Zoek een leuk kaartje uit en stuur er eentje op!
Op zoek naar leuke kaartjes? Kijk dan HIER

 

kaart

Reacties