Etherische Olie en kinderen

Etherische Olie en kinderen

Etherische Olie en kinderen

Etherische Olie en kinderen

Geplaatst op 28-7-2023 door Esther
Etherische Olie en kinderen

Etherische oliën zijn super om mee te werken. De natuurlijke oliën kunnen ondersteunen bij verschillende problemen. Nu denk je misschien, mooi, een natuurproduct, dat zal dan wel goed zitten voor mijn kids. 
Maar kinderen en etherische oliën zijn niet altijd een goede match. Dat komt omdat etherische oliën zeer geconcentreerd zijn en een kinderlijf kan niet altijd goed verwerken. Daarom geldt bij kinderen: 'Less is More'.

De Groene Linde heeft een speciale baby- en kinderlijn ontwikkeld. Hier staat heel duidelijk een leeftijdscategorie op en de mengsels zijn speciaal aangepast voor kinderen. Deze blends kunnen met een gerust hart worden ingezet bij kinderen.

Let ook op als je zelf aan de gang gaat met enkelvoudige oliën. "The Complete Book of Essential Oils for Mama & Baby" van Christina Anthis is een prachtig boek waarin je het meeste kunt vinden als je etherische oliën wilt gebruiken met kinderen. Wees vooral voorzichtig als je kind last heeft van epilepsie, astma, en huidaandoeningen!

Toemba verkoopt niet de babylijn van De Groene Linde. Dit is namelijk niet onze doelgroep. Van een aantal producten hebben we wel de junior variant in het assortiment, voor de jongere rauwdouwers die ook een fijne geur nodig hebben! En de meeste oliën en geurfrequenties zijn vanaf 8 jaar goed te gebruiken. 

Maar nog steeds geldt bij kinderen 'Less is More'. Het is verstandig om met hele kleine hoeveelheden te beginnen en reacties goed in de gaten te houden.

En heb je de geur te pakken dan zijn etherische oliën en kinderen echt een prachtige combinatie! Ik ben Fan!
etherischeolie

Reacties