Heartbeat

Heartbeat

Heartbeat

Heartbeat

Geplaatst op 26-9-2023 door Esther
Heartbeat

De aarde. Ze leeft. En wordt niet voor niets Moeder Aarde genoemd. In 1952 is zelfs ontdekt dat de aarde een hartslag heeft. Niet zo snel als wij dat hebben maar wel zo regelmatig dat je het een hartslag kunt noemen. Deze ontdekking is gedaan door Winfried Otto Schumann en wordt de Schumann-resonantie genoemd.

Leuk, kan je denken, maar wat heeft dat nu met kinderen te maken?

Wij als mens zijn onderdeel van de natuur, en net als de aarde, alle planten, bomen en dieren hebben wij een energieveld om ons heen. Bij sommige mensen kun je dat heel sterk voelen. Dan verandert de sfeer direct als ze een kamer binnenkomen (positief of negatief).

Elk mens heeft wel eens een periode dat je niet zo lekker in je vel zit. Je kunt je dan zo futloos en rot voelen. Dat kan komen door bijvoorbeeld stress, ziekte, maar ook te veel beeldscherm en te veel binnen werken ook niet mee. Het energieveld om ons heen is dan niet zo sterk meer, en het kan zelfs zo zijn dat er gaten in zitten waardoor je je nog rotter gaat voelen en een serieuze ziekte kunt ontwikkelen.

Wat we in de afgelopen decennia hebben geleerd, is om naar de huisarts te rennen en te kijken of we het met een pilletje kunnen oplossen. Maar wat ze nu dus hebben ontdekt, is dat je als mens kunt samenwerken met de aarde om jezelf weer sterker te maken.

Hoe dan?
Een voorbeeld van hoe dat werkt... Een proefje: Stel je hebt een muur en daar hang je 2 klokken aan met een slinger (van die oude die nog bij oma hangen). Ze tikken allebei in een ander ritme. Superirritant! Maar na verloop van tijd tikken ze in hetzelfde ritme... Hoe kan dat nu? De 'sterke' klok heeft de kleine klok meegenomen in hetzelfde ritme door zijn energie door te geven via de muur.

Dan zou je kunnen zeggen dat de aarde de sterke klok is met een eigen ritme, haar ‘hartslag’.
En jij de minder sterke klok. Dus de aarde neemt je mee in haar standaard natuurlijke ritme, waardoor jij weer geneest van je energielek.

Heb je een kind dat helemaal niet lekker in zijn vel zit? En wil je samen met je kind dit aanpakken? 

Dan kun je deze oefening doen:
  • Ogen dicht:
  • Bedenk alles wat vervelend voelt in je lijf (een zere buik, bang, zenuwachtig, hoofdpijn) en stel je voor dat je al deze vervelende dingen bij je voeten neerlegt.
  • Bedenk dat er uit je voeten wortels groeien diep in de aarde. Maak die wortels zo dik en zo sterk mogelijk. Nu stel je je voor dat je de stapel met alles wat vervelend voelt pakt en het heel diep in de aarde stopt.
  • Heb je alles een mooi plekje in de aarde gegeven, bedenk dan dat je wortels uit de aarde water slurpen waarmee jij je hele lijf schoonmaakt. Je begint met je voeten en gaat zo helemaal omhoog langs je buik, je hart, je keel... helemaal naar het zonnetje in je hoofd. En zelfs boven je hoofd!
  • Zo ben je helemaal weer schoon en ben je weer een zonnestraaltje!

Deze oefening kun je meerdere keren per dag doen. In het begin kost dit even tijd omdat je nog moet oefenen, maar als je eenmaal weet hoe dit werkt, kan het in een minuutje gepiept zijn. 

En tip van Flip: het werkt ook heel goed voor volwassenen! 


Wil je meer weten over de Schumann-resonantie klik dan hier: https://www.schumanninstituut.nl




 
Schumann, resonantie

Reacties