Ostara | 21 maart

Ostara | 21 maart

Ostara | 21 maart

Ostara | 21 maart

Geplaatst op 21-3-2023 door Esther

Welkom lentefeest: Ostara!

Ostara is een lentefeest dat gevierd wordt om de start van de lente te markeren en de terugkeer van nieuw leven te vieren. Tijdens dit feest worden tradities en symboliek gebruikt om deze overgang te markeren en te vieren. Ostara valt op de lente-equinox, wanneer dag en nacht even lang zijn.

Een van de tradities die tijdens Ostara gevierd wordt, is het maken van een wens ei. Het wens ei is een mooi gekleurd ei dat beschilderd wordt met verftechnieken. Hierbij kan je denken aan het mengen van kleuren, het maken van patronen of het toevoegen van symbolen zoals bloemen, vlinders of andere lente-gerelateerde afbeeldingen. Dit is een vrolijk en kleurrijk ritueel dat zeker kinderen zal aanspreken!

Het idee van het wens ei is dat je al je wensen aan het ei vertelt en het vervolgens opeet. Op deze manier draag je jouw wensen met je mee, in de hoop dat ze in de lente tot leven komen en in de zomer uit mogen komen. Het is een magisch idee om te denken dat het eten van het ei ervoor kan zorgen dat jouw wensen uitkomen!

Een ander symbool van Ostara is het paasei. Het paasei is een teken van nieuw leven en vruchtbaarheid en wordt vaak geassocieerd met de lente en Pasen. Tijdens Ostara kunnen kinderen zich vermaken met het zoeken naar paaseieren in de tuin of op andere locaties. Dit is altijd een leuke activiteit voor het hele gezin en kan een mooie herinnering opleveren.

Kortom, Ostara is een vrolijk en kleurrijk lentefeest dat vol zit met symboliek en tradities. Het is een mooie manier om de start van de lente te vieren en te genieten van de vele nieuwe dingen die deze tijd van het jaar te bieden heeft.

Fijne Ostara!

 
 
 
jaarfeest

Reacties